Fruitzuurpeeling

Bij een fruitzuurbehandeling wordt de “lijm” tussen de dode huidcellen verweekt, waardoor deze los komen en verwijdert worden. Hoeveel dode huidcellen er verwijdert worden ligt aan het gebruikte fruitzuur en de inwerking.

De fruitzuurbehandeling kan eenmalig worden toegepast om de huid een boost te geven of in kuurverband (meerdere behandelingen) om de huid intensief te behandelen.

Behandeling kost €60 bij een eenmalige behandeling of €50 in kuurverband.

Collageen

Fruitzuurpeelings worden vaak ingezet als allround anti-aging behandeling. Fruitzuur stimuleert de aanmaak van collageen en de productie van nieuwe huidcellen. Daarnaast heeft het een hydraterende eigenschap.

Puistjes

Voor het behandelen van puistjes en mee-eters gebruiken we salicylzuur. Dit lost talgverstoppingen in de poriën op, werkt ontstekingsremmend en werkt bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes.

Gladde Huid

Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid gladder en minder dof. De behandeling is ook aan te raden bij een verhoornde stevige huid, deze zal soepeler en stralender worden.

Hyper pigmentatie

De behandeling werkt sterk verhelderend op bepaalde soorten hyperpigmentatie.

Vette huid

Salicylzuur is een vetoplosser. Overtollig talg wordt opgelost tot in de poriën en brengt de huid in balans.

Een antwoord op al je vragen!

 • Wat zijn fruitzuren?

  Fruitzuren zijn o.a. melkzuur glycolzuur en salicylzuur. Een fruitzuurpeeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen makkelijker en sneller afschilveren. De huid wordt zichtbaar gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/gecombineerde huid, omdat salicylzuur als enige fruitzuur oplosbaar is in vet en daardoor goed de (vette)poriën kan binnen dringen, om daar talgverstoppingen te verweken en op te lossen.

 • Wat doet een fruitzuur?

  Bij een fruitzuurbehandeling wordt de “lijm” tussen de dode huidcellen verweekt, waardoor deze los komen en verwijdert worden. Hoeveel dode huidcellen er verwijdert worden ligt aan het gebruikte fruitzuur en de inwerking.

 • Wat kan je met een fruitzuur behandeling bereiken?

  ◆ Fijnere poriënstructuur
  ◆ Verminderen van hyperpigmentatie en zwangerschapsmasker
  ◆ Gladdere huid
  ◆ Gladstrijken van lijntjes
  ◆ Verbeteren van de onzuivere huid
  ◆ Talgreductie